All blogposts

De kunst van creatief samenwerken by Véra

29 april 2019
Studio G2
Studio G3
Studio G4
Studio G5
Studio G6

Bij VO Group staat samenwerking tussen de verschillende agentschappen hoog op de agenda. In de lijn van die filosofie is Studio Gondo sinds eind 2017 het creatieve brein van de groep. En daar kunnen de andere entiteiten binnen VO Group - zoals VO Event, dat regelmatig samenwerkt met Studio Gondo - alleen maar de vruchten van plukken.

De Studio vertrekt vanuit de rotsvaste overtuiging dat een project waarin een kunstenaar zijn gevoeligheid, drive en visie kwijt kan, een heel andere dimensie krijgt. En dat is dan weer een meerwaarde voor VO Group als geheel.

Al onze agentschappen zijn het er roerend over eens: alles begint met goede brainstormings. Daarom moet Studio Gondo vanaf de eerste brainstormsessie mee aan tafel zitten om het DNA, het verleden, het heden en ook de toekomst van het bedrijf beter te kunnen begrijpen. Alleen zo kan er nóg grondiger worden nagedacht over de strategie, voor een meer gedurfde en zinvolle storytelling.

Gilles Parmentier, Managing Director van de studio: “Cruciaal is dat we de noden van de klant ten volle begrijpen om ze vervolgens naast de visie van een of meer kunstenaars te leggen. Daarna is het een kwestie van samen nadenken hoe beide kunnen samensmelten tot een nieuw, op maat gemaakt project.

In zijn zoektocht naar oplossingen stelt Studio Gondo zich soepel op en houden de teamleden hun ogen en oren open voor alles wat er in de creatieve sector beweegt: tentoonstellingen, festivals, concerten, workshops, artistieke collectieven, design, mode en zelfs toprestaurants. Het team volgt innovatieve creatie met andere woorden van dichtbij op.

Sinds haar oprichting heeft Studio Gondo, vaak in samenwerking met VO Event, haar relevantie al meer dan eens bewezen. Voor wie besluit te gaan innoveren is alles mogelijk.

Een overzicht van dat positieve partnerschap aan de hand van enkele concrete voorbeelden:

  1. Proximus – Night of ICT

In november 2018, in Kanal - Centre Pompidou. Samenwerking tussen kunstenaar Romain Tardy en choreografe Leslie Mannès voor een combinatie van dans en lichtshow als symbool voor innovatie en nieuwe technologieën. Zodra de gasten bij Kanal binnenkwamen, werden ze als het ware ondergedompeld in de choreografieën.

  1. Unicef – EduAction Day

Ook in Kanal, in oktober 2018. De twee agentschappen organiseerden een gezamenlijke dag van talks, workshops en optredens voor Unicef-donateurs. Studio Gondo bracht een breed scala aan kunstenaars samen om bijna 1000 mensen op een artistieke manier te laten kennismaken met projecten rond de opvoeding van kinderen.

  1. Deloitte - DiverCities

DiverCities is een concept rond een dubbel thema: de grote wereldsteden en hun culturele diversiteit, waar Deloitte veel belang aan hecht.

VO Event staat in voor de technische en organisatorische aspecten en zal samenwerken met Studio Gondo, die een programma van performances zal uitwerken om de sfeer van de verschillende steden en de plaats van de mens daarin op te roepen. Een explosie aan creatieve ideeën dus, gepland voor juni 2019 in Dock Brussel.

Studio Gondo's creatieve bijdrage is intussen onmisbaar voor VO Group. Ook met VO Europe, SIGN en Sense lopen er al samenwerkingsprojecten. Binnenkort meer daarover!