All blogposts

Een eerste Maker Faire in Brussel - “Do It Yourself” in de kijker by Héloïse

23 januari 2020
Maker Faire 1
Maker Faire 3
Maker Faire 5

Meer dan 4000 bezoekers bezochten de eerste Maker Faire te Brussel, een creatief en innoverend festival georganiseerd en geleid door VO Citizen. Het evenement, dat plaatsvond op 6 en 7 december 2019 op de Brusselse SeeU-site in de oude kazerne te Elsene, bood een honderdtal stands en workshops aan.

De Maker Faire tekende al present in 200 steden en 40 landen en staat intussen bekend als een DIY-evenement dat niemand mag missen. Reden te over dus om ook Brussel aan te doen. Deze eerste editie in Brussel werd mogelijk gemaakt dankzij een grote samenwerkingszin.

Het evenement, onder impuls van vzw Brussels Creative en het agentschap VO Citizen en ondersteund door een groot aantal partners uit de privé- en openbare sector, werd volledig ontwikkeld en geleid door de teams van VO Citizen, een agentschap van VO dat erkend wordt om haar expertise op het vlak van evenementen.

Een honderdtal exposanten uit het universum van de ambachten 2.0, universitair onderzoek, fablabs, uitvinding, doe-het-zelf, reparatie of hergebruik, circulaire economie, deelden er gedurende twee dagen hun passie voor creativiteit en innovatie ten dienste van de maatschappij en de burgers. De opkomst was indrukwekkend!

“Let’s make Industry small again!”

VO Citizen maakte er een geslaagde Maker Faire van. Het salon van de DIY deelt immers dezelfde waarden als het agentschap dat zich specialiseert in communicatie voor de burger. “Het betreft waarden die we iedere dag overbrengen in verband met het sensibiliseringswerk voor een nieuwe burgerlijke verantwoordelijkheid”, vat Laurence Leloup, Project leader van VO Citizen het samen. “Maker Faire functioneert als een hefboom om deze richting uit te gaan en het Brusselse potentieel is enorm.”

Maker Faire Brussels is voor het agentschap voor burgerlijke communicatie van VO Group, het eerste evenement van het huis dat volledig door haar teams werd geleid. Het enthousiasme was alom tegenwoordig op de stands en bewees zijn nut om de mentaliteit te veranderen en de bezoekers te inspireren.

Toegevoegde burgerlijke waarden

Na deze eerste Maker Faire Brussel, werken Alain Heureux en Michel Culot (respectievelijk hoofd van Brussels Creative en VO) alvast aan de volgende editie 2020. Ze hopen het evenement te kunnen laten groeien dankzij nieuwe steun uit de openbare en privé sector.

VO is trots dat zijn agentschappen de waarden van de groep dankzij deze evenementen naar voren kunnen brengen en geeft afspraak op de volgende editie 2020. Het event zal in het begin van de herfst plaatsvinden en nog meer creativiteit en innovatie met toegevoegde burgerlijke waarden kunnen aanbieden.

Meer blog artikels

  • De successen van het Lab

    BUSINESS
  • De kunst van creatief samenwerken

    ACTIONS
  • Circular Event Toolkit, de nieuwe uitvinding van een opmerkelijk trio

    MEET OUR CSR TEAM