All blogposts

Een nieuw zinvol partnerschap by Véra

13 juni 2019
Etudiants Be.Face

VO Group werd begin dit jaar, in het kader van haar MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), lid van de vzw Be.Face. Door dat engagement helpen we mee bouwen aan een verantwoordelijke en solidaire samenleving. Deel uitmaken van een maatschappelijke dynamiek zit verankerd in het DNA van VO.

Be.Face is een netwerk van ondernemingen dat initiatieven promoot die gericht zijn op de sociale en professionele integratie van kwetsbare groepen. De medewerkers kunnen zich individueel inzetten en rechtstreeks in contact komen met de begunstigden van hun acties.

VO kiest voor mentorschap

Uit diverse actiemogelijkheden koos VO Group ervoor zich in te zetten voor Bright Future. Dit mentoringprogramma is bedoeld voor universiteitsstudenten die geconfronteerd worden met economische, culturele, sociale en/of maatschappelijke obstakels die hun toegang tot de bedrijfswereld kunnen beperken.

De VO Group-medewerker wordt mentor van een student. Hij laat de student kennismaken met zijn professionele wereld, deelt zijn ervaring en kennis, biedt hem de kans om zijn netwerk uit te bouwen en geeft methodologische ondersteuning en begeleiding bij zijn loopbaankeuzes.

Het belang van het delen van concrete ervaringen

Alexandre Velleuer, Managing Director van VO Event, stortte zich in het mentoravontuur en is bijzonder enthousiast: “Het is een zeer aangenaam gebeuren. We vergeten soms dat we dingen met elkaar moeten delen. Dingen die vanzelfsprekend lijken, kunnen echter veel betekenen voor iemand die er nood aan heeft. En als kers op de taart geeft die ondersteuning ook betekenis aan mijn beroep.

Vanaf de eerste stappen in het Bright Future-programma is VO ervan overtuigd dat door anderen te helpen men zelf ook veel terugkrijgt. Dit eerste partnerschap met Be.Face zal in de toekomst ongetwijfeld zorgen voor een hele reeks VO-mentors!

Meer blog artikels

  • Kleine veranderingen bij VO Group die het verschil maken

    MEET OUR CSR TEAM
  • Circular Event Toolkit, de nieuwe uitvinding van een opmerkelijk trio

    MEET OUR CSR TEAM
  • Iedereen wil zijn plaats innemen!

    ACTIONS