All blogposts

Een solidariteitsactie bij VO by Véra

11 december 2018
tim vet

Het einde van het jaar is in zicht. We stellen u dan ook met enige trots onze actie ''Inzameling warme kleding" voor, een initiatief dat op poten werd gezet door medewerkers van onze VO Group. Omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen ons nauw aan het hart ligt, voegde Sense-medewerker Timothée de daad bij het woord met een speciale challenge. Hij daagde zichzelf en zijn collega's uit om zoveel mogelijk warme kledij in te zamelen voor mensen die in armoede leven.

Het werd een onverhoopt succes. Er werd al heel wat kledij ingezameld en de giften blijven maar toestromen. Timothée putte voor zijn challenge niet alleen inspiratie uit het project Pauvrophobie van Sense maar stelde deze specifiek winterse problematiek voor minderbedeelden ook in zijn directe omgeving vast.

Het idee kwam Timothée aanwaaien via zijn broertje dat op weg naar school vaak mensen tegenkomt die in armoede leven. In die zin is het dus ook een 'familiale' actie.

In een volgende fase worden pakketten met complete outfits uitgedeeld aan de allerarmsten zodat het jaareinde van 2018 voor hen wat draaglijker wordt.

We sommen hieronder enkele verenigingen en acties op waaraan we allemaal een bijdrage kunnen leveren:  Opération chaussettes, Un Noël pour tous of Resto du Cœur.

 

"Als je niet probeert het leven van iemand anders te verbeteren, dan verspil je je tijd. Je kunt je eigen leven enkel beter maken door dat van anderen te beter te maken." Will Smith