All blogposts

Kleine veranderingen bij VO Group die het verschil maken by Véra

04 juni 2019
Fruits
Tri poubelles
20180927_Utopix_VO_Lab_Geoffrey_013
20180927_Utopix_VO_Lab_Geoffrey_014
Mug
20180927_Utopix_VO_Lab_Geoffrey_017
Frigo partagé
20180601_Utopix_VO-Group_Archi_Geoff_02
20180601_Utopix_VO-Group_Archi_Geoff_03
20180601_Utopix_VO-Group_Archi_Geoff_05

VO Group heeft altijd al aandacht gehad voor het welzijn van medewerkers en voor het milieu. Vanuit die optiek is er besloten om in de winter soep aan te bieden en in de zomer fruit.

De grootste verandering bij VO Group ligt ondertussen alweer anderhalf jaar achter ons. Toen namen we immers onze intrek in nieuwe landschapskantoren in Ukkel, om medewerkers letterlijk meer ademruimte te bieden. Die verhuis doet uiteraard geen afbreuk aan oude goede gewoonten.

Zo blijven we inzetten op lokale producten en de gezondheid van het personeel

Van december tot april komt Marie s’emballe, een traiteurdienst uit Ukkel, twee keer per week 6 liter soep afleveren bij VO. Op die manier kunnen mensen zich tijdens de middagpauze verwarmen aan een portie seizoensgroenten, met respect voor het milieu.

Vanaf de maand mei, als de zon weer van de partij is, staan er elke werkdag fruitmanden klaar om medewerkers aan te moedigen om tussen twee opdrachten door gezond te snoepen. Het fruit wordt rechtstreeks met de fiets bij VO afgezet door Bioceno, ook een Ukkels bedrijfje. De manden zijn gevuld met seizoensgebonden fruit, wat beter is voor het klimaat.

Het CSR-team (Corporate Social Responsibility) van VO Group zit op dezelfde groene golflengte

En pakt uit met andere opmerkelijke acties, zoals de aankleding van de nieuwe kantoren met gecertificeerd cradle-to-cradle tapijt, minder geprinte documenten, hergebruik van kasten om er vuilbakken voor op kantoor van te maken, een jaarlijks fietsherstelmoment voor wie met de fiets komt werken, een gezellige patio vol planten, een pingpongtafel, ecologische mugs, creatieve vergaderruimtes, een gedeelde koelkast, enz.

VO Group heeft ingezien dat al die kleine ingrepen in het dagelijks leven wel degelijk een verschil kunnen maken. Het zijn kleine dingen waarmee de groep duidelijk haar visie en waarden uitdrukt, en aangeeft dat ze begaan is met haar mensen en met het milieu.

Kortom, minimale acties voor een maximaal effect!