All blogposts

LIFE@VO by Nastajsia

16 juni 2022
20210223_Utopix_VO_Background_Hyacinthe_014

Covid en de gezondheidscrisis hebben veel invloed gehad op onze samenleving, onze relaties en onze manier van werken. Net als alle ondernemingen heeft ook VO zich aangepast. Om het welzijn van onze werknemers te bevorderen, hebben we diverse interne beleidslijnen gewijzigd.  

Conform onze waarden op het gebied van inclusie wilden we de belangrijkste belanghebbenden bij de nieuwe organisatie betrekken. Maandenlang hebben de directie en HR stroomopwaarts gewerkt aan oplossingen om het welzijn te bevorderen, het evenwicht tussen werk en privéleven te bewaren en thuiswerk te vergemakkelijken. Via een enquête hebben we naar de wensen en behoeften van onze collega's gepeild om hun verwachtingen zo dicht mogelijk te benaderen.

Openspaces 2.0

Vaste plaatsen zijn verleden tijd.

Sinds de grote werken kunnen werknemers via de Tribeloo-app de meest geschikte werkplek reserveren op maat van hun behoeften of wensen.

Zo krijgen ze de keuze tussen een ‘flexzone’ voor individueel werk, een ‘stille zone’ voor afzondering en concentratie, of een ‘samenwerkingszone’ voor een teamvergadering of een gezamenlijk project.

Tribeloo is een multifunctionele app waarmee je een kantoor, een vergaderzaal, een parkeerplaats of een locker kunt reserveren via je smartphone of via Outlook. Zo kun je in real time zien wie er op kantoor is en in welke zone hij of zij zit.

Een multifunctionele ontspanningsruimte

Werken is goed, af en toe pauzeren ook! Daarvoor heeft VO haar ‘Open Minded’-ruimte ingericht voor yoga-, boks- en meditatiesessies.

Een salon, zoals thuis

Ons salon is exclusief ingericht met meubilair uit de circulaire economie dankzij onze partner Traitdeco. Het is op elk moment toegankelijk voor een snelle vergadering, een koffiepauze of een babbel met collega's.

Een verantwoorde koffiemachine

Elk kantoor heeft een koffiemachine nodig. Goede koffie betekent immers wakkere collega’s.

VO heeft dan ook de voorrang gegeven aan kwaliteit boven kwantiteit. Onze vorige machine was dan wel fairtrade, ze was meer gericht op een breed scala van mogelijkheden. We hebben daarom beslist om ze in te ruilen voor een machine die even duurzaam is, maar een hogere kwaliteit biedt dankzij de gerichte voorstellen.

Torrefactory in vier woorden: Duurzaamheid, Knowhow, Vakmanschap, Toegankelijkheid

Een slimme koelkast met gezonde menu's

Sinds maart beschikken de werknemers over GUS, een nieuwe oplossing voor voeding op het werk. Voortaan hoef je je niet meer te haasten om een lunch te bestellen, uit eten te gaan of in de rij te staan bij broodjeszaken in de ‘niet zo’ nabije omgeving. Onze nieuwe slimme koelkast, die dagelijks wordt gevuld met verse, biologische maaltijden, drankjes en snacks, is namelijk 24 uur per dag beschikbaar. Dankzij het GUS-team is er van verspilling geen sprake. Alle niet opgegeten gerechten worden herverdeeld via het platform ‘To Good To Go’.

Dit nieuwe concept is niet alleen compatibel met onze nieuwe maaltijdcheques, maar vergemakkelijkt ook de middagpauze voor wie op kantoor werkt en een hongertje heeft.

“Of hoe kleine veranderingen van vandaag grote verschillen maken voor morgen.”