All blogposts

Opening van het VO LAB by Audrey

20 april 2018
lab

Om haar klanten opvallende concepten te kunnen aanbieden en zichzelf duurzaam op de communicatiemarkt te positioneren, lanceerde VO eind maart 2018 een nieuw Creative Lab-concept.

Wat is een VO Lab? Dat is een kenniscentrum dat onthaal, rituelen, advies, experts, documentatie en hulpmiddelen biedt.
Het LAB zal op 4 vlakken een ondersteunende rol spelen: verduidelijking en herformulering van de briefing, ontwikkeling en verbetering van strategieën, ontwikkeling van baanbrekende concepten en originele implementeringen.

Die reflectieruimte bevindt zich op een speciale en modulaire plek en biedt teams hightechapparatuur aan en moedigt een specifieke houding en werksfeer aan.
Op het gebied van human resources zal het Lab de diensten aanbieden van een ervaren facilitator in agile en collaboratieve tools en processen, de regelmatige interventie van externe complementaire spelers die geselecteerd zijn op basis van het thema (doelgroep, experts en influencers) en een team dat zich toelegt op coördinatie, resultatenanalyse en voortdurende verbetering.


Hoe kunnen mensen een beroep doen op het Lab?

De ruimte en het team van het VO Lab staan ​​ter beschikking van alle agentschappen van de VO-groep. Het Lab-concept is gebaseerd op het streven naar radicale verandering in onze werkgewoonten door ons systematisch open te stellen voor externe spelers, animatie van vergaderingen op een collaboratieve manier en de toepassing van agile processen voor projectbeheer.

Op middellange termijn zal de aanwezigheid van klanten tijdens de sessie ervoor zorgen dat hun visie wordt gerespecteerd en ze worden aangezet tot reflectie.


Tot slot

Het Lab is veel meer dan zomaar een plek om te brainstormen, het maakt innovatieve, relevante en zinvolle concepten en strategieën toegankelijk.

VO begint aan dit avontuur in de overtuiging dat we moeten opvallen en aantrekkelijk zijn om ons aan te passen aan de onzekerheid van de huidige markt. Projecten moeten opvallen en winstgevend zijn, maar moeten ook zinvol zijn.
Dit proces betekent een verandering van de bedrijfscultuur, betekent dat we onszelf bevragen. Het is een echte reVOlutie van onze werkmethoden, onze attitudes, zowel menselijk gezien als op professioneel vlak. Het proces helpt ons om vooruit te gaan met onze klanten en om onze waarden van een open geest, respect en zin voor onderneming te delen, net als het plezier van samen groeien en leren.

Hoe ziet de planning eruit?

VO plant binnenkort een openingsevenement voor het Lab. Dat evenement is bedoeld om het concept intern uit de doeken te doen en om de buy-in van medewerkers aan te moedigen.

Van maart tot september 2018 worden onze medewerkers uitgenodigd om de ruimte, het team en de tools die ze tot hun beschikking hebben te testen en om opgeleid te worden in agile en collaboratieve methoden om vergaderingen te leiden en projecten te beheren. We zullen de werking van het Lab uittesten op echte projecten om te zorgen voor echte meerwaarde in een perspectief van voortdurende verbetering.

Gedurende die 6 maanden zal er een platform worden opgezet om een ​​dynamisch netwerk van medewerkers te ontwikkelen dat vernieuwd en aangevuld zal worden dankzij de bijdrage van alle medewerkers en nieuwe partnerschappen die door het Lab Team zijn ontwikkeld.

Meer blog artikels

  • Update mobiliteitsplan VO

    ACTIONS
  • Kennismaking met Audrey

    MEET OUR CSR TEAM
  • CO2-compensatie voor onze evenementen? Niet zo moeilijk als je zou denken…

    BUSINESS