All blogposts

Orange is the new trend by Véra

05 augustus 2019
BXL_PROPRETE_Poivron bis
BXL Propreté_Pomme bis

Wat doe je met de resten van appels, koffie, paprika’s - kortom je voedingsafval? In de oranje zak natuurlijk! Ongeveer 40% van de inhoud van de witte zak is immers voedingsafval. Door dat afval te sorteren, wordt het dankzij industriële biomethanisering gerecycleerd tot groene energie en compost. Dat, en nog meer, leert ons de communicatiecampagne van VO Citizen, het agentschap voor publieke en institutionele communicatie van VO Group.

VO Group is verheugd de recente resultaten te kunnen voorstellen van VO Citizen. Het agentschap kon zich vastbijten in een opdracht die ons allen na aan het hart ligt: recyclage. De doelstellingen van Net Brussel - het bestaan van de oranje zakken bekendmaken, het gebruik ervan verhogen en de beschikbaarheid van oranje containers aankondigen – werden tot ieders tevredenheid behaald.

We verdeelden 9.000 containers en 21.000 zakken

De aanwezigheid op het terrein voor de verdeling en de informatieverstrekking via een stand, maakten eveneens deel uit van het communicatieplan en bleken een sterke troef. De communicatie naar de burger gebeurde via verschillende media - een print campagne, digitale affichage, radiospot, digitale campagne, sociale mediacampagne en een website. Dat laatste digitale luik van de campagne werd schitterend geleid door Voice, het agentschap voor digitale en perscommunicatie van de groep.

Onze Facebook-pagina bereikte tijdens de campagne 663.918 personen

Internetters postten honderden reacties en de website werd dan weer door 19.282 personen bezocht. In samenwerking met Sense, ons content-communicatieagentschap, realiseerden we eveneens een videoclip die het traject van de oranje zak beschrijft en een antwoord geeft op alle vragen over het recyclageproces.

Nogmaals een zinvolle campagne die bovenop de bereikte doelstellingen drie van onze agentschappen op intelligente wijze liet samenwerken.

VO Group – Make sense and Be remarkable

Meer blog artikels

  • De successen van het Lab

    BUSINESS
  • Hackathon, de nieuwe tool voor innovatie

    ACTIONS
  • Circular Event Toolkit, de nieuwe uitvinding van een opmerkelijk trio

    MEET OUR CSR TEAM