All blogposts

Recordaantal stagiairs bij VO by Véra

15 april 2019
stagiaires3
stagiaires2
stagiaires4
stagiaires5
stagiaires1

VO – de ideale springplank voor aanstormend talent om ervaring op te doen. De lente breekt stilaan door en ook bij VO beweegt er van alles: we zijn namelijk bijzonder trots te mogen melden dat we een recordaantal stagiairs in huis hebben! Op dit ogenblik niet minder dan 14, alle filialen samengeteld (VO Group, VO Event, Voice, VO Citizen en VO Europe). Sommigen van hen breien nog een verlengstuk aan hun stage terwijl anderen bij ons de eerste stappen van hun professionele carrière zetten.

VO staat traditioneel erg open voor stagiairs en heeft altijd benadrukt dat de wisselwerking tussen een stagebegeleider en zijn pupil een win-winsituatie is. Xavier Vincent, General Manager bij VO Europe, merkt terecht op: "Door samen te werken met stagiairs gaat een stagebegeleider zelf met een frisse, jonge blik naar de dingen kijken en gaat hij ook anders communiceren. Vaak inspireren stagiairs anderen door de manier waarop ze met anderen communiceren. Omgekeerd krijgt iemand die hier stage loopt de kans om terreinervaring op te doen, in contact te komen met klanten, te werken rond dingen die veel verder gaan dan onderzoek. Een stage bij ons heeft niks te maken met koffie zetten of kopieën maken.

Alexandre Velleuer heeft zelf ooit stage gelopen bij VO en is tegenwoordig directeur van VO Com (waarvan ook VO Event en VO Citizen deel uitmaken). Voor hem betekent het win-winaspect dat "de stagebegeleider zich beschikbaar opstelt voor zijn stagiair en hem adviseert in zijn dagelijks werk. Zo wordt de stagiair productiever en efficiënter, wat uiteraard motiverend werkt voor iedereen.” Zelf heeft hij veel gehad aan de goede raad van zijn stagebegeleider voor een grote opdracht die hij toevertrouwd kreeg: een communicatieplan opstellen om sponsors te vinden voor de restauratie van een oud jacht... Een huzarenstukje voor een stagiair, maar mits de juiste ondersteuning absoluut haalbaar.

Raphaëlle Servais, Project Developer bij VO Citizen, is sinds haar stage van 3 maanden bij VO Citizen nooit meer weggegaan. Ze voelde zich onmiddellijk opgenomen in het team en kreeg al snel echte verantwoordelijkheden. "Ik ging er eerst van uit dat ik zou beginnen in de evenementensector, maar dankzij de verschillende filialen binnen VO en hun diversiteit zit ik nu bij VO Citizen en doe ik een boeiende mix van communicatie en evenementen.

Charles de Lalaing legde de omgekeerde weg af. Ooit liep hij 3 maanden stage bij VO Group, en dat waren meteen zijn eerste stappen op weg naar werk. Samen met zijn stagebegeleider Véra Larock was hij verantwoordelijk voor de organisatie van het bedrijfsseminarie. Hij leerde niet alleen veel bij over hoe je een evenement organiseert maar ook over de relatie met een stagebegeleider. "Ik heb veel geleerd van mijn stagebegeleider, ook door de vriendschappelijke omgang met elkaar die soms verder gaat dan puur werkgerelateerde zaken, al is het natuurlijk belangrijk om de juiste balans te bewaren.

Stagiairs zijn er dus altijd al geweest en - net zoals een nieuwe lente - zullen er ook altijd nieuwe stagiairs blijven zijn. Voor VO betekenen ze een echte meerwaarde: stagebegeleiders houden dankzij jongeren de vinger aan de pols van wat er leeft, en de stagiairs krijgen hier de praktijkervaring waar ze zo naar verlangen.

Kortom, een win-winsituatie voor VO!