All blogposts

VO recycleert sigarettenpeuken en beschermt het milieu! by Véra

16 december 2019
Récolte1
Récolte2
Récolte3
Récolte4

Vanaf nu worden sigarettenpeuken bij VO gerecycleerd. In lijn met hun beleid als MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) heeft VO vorige oktober in samenwerking met WeCircular hun oude asbakken in de tuin vervangen door een nieuwe asbak gewijd aan recyclage.

VO koos voor een samenwerking met WeCircular om de sigarettenpeuken van haar medewerkers te recycleren. De leden van het MVO-team (maatschappelijk verantwoord ondernemen) van VO hebben deze maatregel vorige oktober genomen in het kader van hun MVO-beleid. Sindsdien werden elke maand meerdere kilo‘s sigarettenpeuken verzameld.

Een logische recyclagecampagne

In één maand tijd werd 7,4 l afval verzameld, wat overeenkomt met ongeveer 3000 gerecycleerde sigarettenpeuken. Dit betekent echter ook dat 1500 m³ water onvervuild is gebleven; het equivalent van om en bij de 20.000 douches!

VO is milieubewust

VO zorgt ervoor dat haar waarden (respect voor anderen, een passie voor zakendoen en een niet-vooringenomen opstelling) in haar verschillende activiteiten worden weerspiegeld. Deze laatste actie past volledig binnen het kader van haar MVO-beleid: sigarettenpeuken recycleren om zo de impact op het milieu te verminderen.

Sigarettenpeuken zijn namelijk een belangrijke bron van vervuiling. Volgens een recente studie van de Europese Commissie zijn sigarettenpeuken de belangrijkste afvalsoort die in het milieu wordt aangetroffen: zowel op stranden als op de zeebodem en in rivieren en meren.

Een ideale samenwerking

WeCircular, vroeger Recyclope genoemd, is een jonge Belgische start-up, die zich als doel heeft gesteld de circulaire economie een duwtje in de rug te geven. WeCircular houdt er een eenvoudige methode op na: nadat ons afval gerecycleerd is, wordt het opnieuw in de economie gepompt als onderdeel van een circulaire en ecologische aanpak. Vervolgens worden de sigarettenpeuken omgevormd tot een draagbare asbak.

VO is blij dat ze nog maar eens kan uitpakken met een duurzame aanpak die volledig verankerd is in de waarden en DNA van het bedrijf. Als kers op de taart heeft deze actie ook heel wat interesse opgewekt bij haar medewerkers.

Meer blog artikels

  • Innovation, our daily challenge

    ACTIONS
  • I want to ride my bicycle

    ACTIONS
  • De successen van het Lab

    BUSINESS