Blog

Hoe kunnen we jongeren en de COVID-crisis met elkaar verzoenen?

Hoe kunnen we jongeren en de COVID-crisis met elkaar verzoenen? Hoe blijven we gemotiveerd om de voortdurend veranderende gezondheidsmaatregelen na te leven? Op welke manier en via welke kanalen kunnen we vandaag het best met bepaalde jongeren in dialoog gaan?” ... Deze en andere open vragen werden voorgelegd aan een panel van jonge mensen, tijdens enkele LAB VO-sessies die in het tweede kwartaal van 2021 werden georganiseerd in samenwerking met het agentschap VO Citizen. 

Innovation, our daily challenge

De European Research and Innovation Days (R&I Days) vonden deze herfst in Brussel plaats. Het doel van dit evenement was het toekomstige landschap van onderzoek en innovatie in Europa te bespreken en te bepalen. Ons communicatiebureau VO Europe, dat gespecialiseerd is in dienstverlening aan Europese en internationale instellingen, kreeg van het Directoraat-generaal Onderzoek en Innovatie de opdracht dit gloednieuwe congres op poten te zetten als onderdeel van hun kaderovereenkomst inzake RTD.

De successen van het Lab

Na iets meer dan een jaar van zoeken en uitproberen, krijgen verschillende projecten die door cocreatie in het VO Lab ontstaan zijn intussen ook concreet vorm. Het Lab is ons ressource centre dat al meer dan een jaar lang de teams van de verschillende VO-agentschappen en hun klanten begeleidt. Wie een beroep doet op het Lab kan rekenen op steun tijdens het creatieve denkproces op basis van collectieve intelligentie, inzichten van interne en externe experts, documentatie en concrete handvatten, om innoverende en duurzame communicatieoplossingen te cocreëren.

Recordaantal stagiairs bij VO

VO – de ideale springplank voor aanstormend talent om ervaring op te doen. De lente breekt stilaan door en ook bij VO beweegt er van alles: we zijn namelijk bijzonder trots te mogen melden dat we een recordaantal stagiairs in huis hebben! Op dit ogenblik niet minder dan 14, alle filialen samengeteld (VO Group, VO Event, Voice, VO Citizen en VO Europe). Sommigen van hen breien nog een verlengstuk aan hun stage terwijl anderen bij ons de eerste stappen van hun professionele carrière zetten.

Circular Event Toolkit, de nieuwe uitvinding van een opmerkelijk trio

Begin maart werd VO Event – in samenwerking met het communicatieagentschap SENSE en Emmanuel MOSSAY, specialist in regeneratieve economie – uitgeroepen tot winnaar van de projectoproep ‘Be Circular’ van Leefmilieu Brussel. En dat heeft het te danken aan de ‘Circular Event Toolkit’. Die toolbox bevat technieken die nodig zijn om een ecologisch verantwoord evenement te organiseren en zal eind 2019 beschikbaar zijn voor de hele Belgische evenementensector.

Een solidariteitsactie bij VO

Het einde van het jaar is in zicht. We stellen u dan ook met enige trots onze actie ''Inzameling warme kleding" voor, een initiatief dat op poten werd gezet door medewerkers van onze VO Group. Omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen ons nauw aan het hart ligt, voegde Sense-medewerker Timothée de daad bij het woord met een speciale challenge. Hij daagde zichzelf en zijn collega's uit om zoveel mogelijk warme kledij in te zamelen voor mensen die in armoede leven.

Resilience in the communication professions

De opleidingen over collectieve intelligentie en flexibel projectbeheer voor onze VO-teams kenden een hoogtepunt deze zomer… Een zestigtal medewerkers leerden het belang van deze formules kennen en konden hier werken aan oplossingen voor de uitdaging die de groep lanceerde: «Hoe jouw teams aanzetten tot creatieve samenwerking, plezier in het werk en een nog betere advisering van de klant?». Deze investering in opleiding beoogt de verwezenlijking van onze visie «Make sense and be remarkable».